ЗНМ: Дисциплинска казна и кривично гонење на актерот Тони Михајловски

Тони Михајловски

Здружението на новинари на Македонија денеска поднесе барање за кривично гонење до Основното јавно обвинителство против актерот и уметнички директор на Македонскиот народен театар, Тони Михајловски, поради заканите изречени кон познатиот новинар и колумнист Бранко Тричковски.

Се разбира за заканите на Тричковски кон сите нас ни збор. Идејата е проста, да се замолчи секој што размислува поинаку со помош на инструментите на власта. Па поради тоа Заев толку се брза да си постави свој и послушен Обвинител на местото на Зврле.

А што да ти кажам Шанац? Идеме сите заедно против ова зло. Па да видиме кој ќе си ги искрши забите попрво.

П.С. и мене онаа Пирава ли Уранија ли ми поднесе кривична пријава за твит. Па што? Ајде нека не затворат сите.

#ИЈасСумШанац

 

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови