Тој април 1903, македонскиот непокорен дух гневно и силно удри по турската тиранија и по дволичноста на вавилонската блудница Европа. Три д

Повеќе на: ГЕМИЏИИТЕ – 28, 29 и 30 април 1903

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови