Тоа претставува најзначаен израз на македонското организирано и револуционерно движење, кое, оставило значајна трага во колективната меморија

Повеќе на: Илинден е македонски празник

 

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови