Коте е роден 1863 година во костурското село Руља во областа Корешта. Останал без образование. Во пролетта 1898 година заедно со…

Повеќе: Време е Македонците да знаат кој е Коте од Руља и зошто Заев ја следи неговата идеологија!

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови