Ме разрешил нелегитимниот режим на Заев. Ако, тоа го очекував. Знам како работат РЕЖИМИ. Притоа не е важно што сум на ЗАКОНСКИ ГАРАНТИРАНИОТ одмор, бидејќи за нив не ни важат закони. Они се група која си прави седница со еврокомисионер од кој земаат легитимитет. Не од народот. Бидејќи на 11 декември загубија од тој народ. Се сеќавате…
Потоа нивниот АМБАСАДОР се обиде да ги (до)смени резултатите со прегласувањата и притисоци. Но не успеа.

Filip Petrovski in a State archive of RM
Филип Петровски во Државен архив на РМ

Со судни маки, со триста интервенции сепак НАРОДНАТА ВОЛЈА ја заобиколија, а Заев го седнаа
Бидете така, некои заборавија што значат 600 затворени фабрики, па почнаа да зборуваат за ПЕДОФИЛИЈАТА КАКО ОПШТЕСТВЕНА ПРИДОБИВКА.
Други пак заборавија за 200.000 избркани и останани на улица, па зборуваа за ЛГБТ придобивките како цивилизациски дострел…
Ако, ако, бидете така. Време е да се потсетите…
А јас дека сум на одмор? Па кај ми текнало сега да одам на одмор бе. Кога заседава Хан, Могерини, Амбасадата, амстердамската тројка…

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови