Видео

Да се потсетиме на 2001 година, со оглед на тоа дека се едно исто ни се повторува

Моментите кога во летото 2001 со единицита за интервенции ЛАВОВИ, заедно со Пандов бевме распоредени во Тетовскиот регион. Таму тогаш забрзано се одвиваше етничко чистење на Македонците.

Беше останат неисчистен уште регионот на Жилче, Ратае и Јегуновце. Доколку тие села беа исчистени, ќе немаше преостанати Македонци се до Скопје. Како што многу пати сум повторил, план кој се одвиваше и се одвива пред наши очи. Тогаш и сега. Ама ако не сакаме тоа да го видиме, тоа е право на избор…

Погледајте го видеово. Се работи за неедитиран материјал кој го пронајде пред ивесно време Пандов, за кој не ни знаевме дека постои… го бевме заборавиле…

за време на распоредувањето во тетовските села… во 2001 за време на војната

Следете ме на овие социјални мрежи