Избор од ВЕБ

Перев: Формирањето на Македонија е локален настан, македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

–Кога е формирана македонската држава и јазик на 2-ри Август 1944 година, тоа е локален настан. Илинден 44 е локален настан без никакво меѓун…

Начекаа село без кучиња. Веќе ништо не ме чуди. Но трпението на народот е при крај. Повторно и повторно го потценуваат…

Source: Перев: Формирањето на Македонија е локален настан, македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

Следете ме на овие социјални мрежи