Мислења

ТИВКО Е НА НОЖОТ!

110 години од прочуената битка на НОЖОТ

 

ТИВКО Е НА НОЖОТ!
„Опфатени сме од оган, гориме и сме дошле да изгориме.

Сакаме да умреме со достоинство.

Кажете им на војводите дека нашето решение е неповратно.

Друга позиција нема да бараме.

Ќе останеме на Ножот“!!!
14 Јули 1907 година!

Повеќе за оваа крвава епопеја на: http://puls24.mk/mislenja/izdvojuvame/bitkata-na-nozot

puls24.mk битката на ножот

Следете ме на овие социјални мрежи