Мислења

За прв пат објавен протоколот за пренесување на моштите на Гоце Делчев

Goce Delcev
Филип Петровски

Имено, се работи  за протоколот за пренесување на моштите на револуционерот  Гоце Делчев…

Со задоволство ова го објавив на македонската јавност, и ми остана до денеска нејасно зошто и претходно не беше тоа сторено…

Гоце сакал неговите мошти да бидат во главниот град на Македонија, а не во Софија (во светло на некои контроверзи деновиве). Ако бил БУГАР секако би барал да се во главниот град на Бугарија… Подолу е линкот, прочитајте сами…

Повеќе на линкот: За прв пат објавен протоколот за пренесување на моштите на Гоце Делчев


Следете ме на овие социјални мрежи