Едните вчера пуштија бомби за Мицковски. Другите денеска возвратија со бомби за Заев.

Едните пуштија 4 бомби за Мицковски. Другите возвратија со 4 бомби за Заев.

Филип Петровски

Одмерено нема што. Со терминологијата на НАТО, немаше прекумерна употреба на сила во вратката. Меѓутоа за бомбите никој не коментираше на овие теми:

1.бомбите се нови, кој снима?

2.бомбите покажуваат вмешаност во криминал на сите, кој ќе одговара и кога?

Овдека снима кој ќе стигне, сеуште, без било каков страв, затоа што закон очигледно нема. Оти ниту криминалците се во затвор, ниту тие што снимаат, ниту корумпираните политички елити. Кои сепак џентлменски и нежно си возвраќаат со прецизно дозиран број на бомби. На никој не му фали влакно на главата. А прават што сакаат.

Едните вчера пуштија бомби за Мицковски. Другите денеска возвратија со бомби за Заев. Едните пуштија 4 бомби за…

Gepostet von Filip T. Petrovski am Sonntag, 10. Mai 2020
Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови