Движењето Македонија Блокира има свој кандидат за претседател. Тие ќе го предложат Филип Петровски за претседател на Македонија.

Инаку Филип Петровски беше дел од сите протести кои ги организираше „Македонија блокира“, против уставните измени со цел промена на името. Лично Петровски на протестите им го читаше протестно писмо на пратениците од ВМРО ДПМНЕ кои во тоа време најавија дека ќе гласаат „за“ кое подоцна им беше и доставено.

линк до оригиналниот текст на Скопје1.мк

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови