Се сеќавате дека Геро и СОРОСОВИТЕ инсталации водеа и водат агресивна кампања против МПЦ.

Тоа им е, се разбира, дел од идеологијата. Но и потребно за да му отворат пат на Заев, ама и на Вранишковски кој отворено го подржува Заев. #ЗЗ пак и тоа како ги користи владиците кои му се блиски, како на пример Наум, (но и некои други) за свои политички намери.Истиот тој му ги донесе на гости Бугарските европратеници кои секогаш користат антимакедонски тези и се што прават е да ја успорат или стопираат Македонија на својот пат кон ЕУ и НАТО интеграциите.

Како што гледате приказниве си добиваат своја нова димензија, зависно од политичките потреби на денот. Нешто слично како со #МЕРЦЕДЕС|ОТ. На глава ни се качија со истиот, дење и ноќе. Дури правеа и викенд ПР со неизмиената кола. Те ќе го продавале, те разговори, те колку Тамари чинел… Се разбира Заев не пропушти да каже дека нема да го вози…


За да на крај го сликаат на влез на Струмица.

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови