Македонците за време на Првата светска војна гинеле и на двете страни на фронтот. Сите си подигнаа споменици но не и ние, на нашите.

Ова е само уште еден парадокс. Или подобро кажано индикатор дека за ништо не се грижиме…

Се разбира, минаха години од писмово. Не се презеде ништо. И не верувам дека некогаш ќе се подигнат споменици…

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови