документ на ЦИА од 1949 година

Според овој документ кој ви го приложувам, а кој не е познат на нашата (МАКЕДОНКАТА) јавност, ЦИА сметале дека Москва има план да ја обедини Македонија.

Детално е прикажано за кои територии се работи…

Чувствував одговорност и обврска да го направам достапен овој документ, а поврзан со моите истражувања на тема МАКЕДОНИЈА. Имав идеја, на времето, да објавам поголема количина на документи на ЦИА кои се интересни да се знаат. Но, поради ПРЕВРАТОТ од 27 април 2017 до тоа не дојде. Здравје.

Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови

Leave a Reply

Your email address will not be published.