Филип Петровски во Државен архив

Прозивките на наследникот во архив се дилетантски и целосно неосновани. Да одиме со ред. Зградата на ДАРМ е градена од СОЗР кој е служба на…

Првото влегување во канцеларија на му беше тоа, каде и колку се парите… па потоа слушнав и за други пикантерии. Но за се во право време.

Текстот е од крајот на минатиот месец. Но со оглед на тоа дека до сега немав време, сега го преземам…

Извор: Новиот директор на Архив прво се интересирал за тоа колку пари има!!


Следете ме на овие социјални мрежи

Филип Петровски

Македонски политичар, воен ветеран, библиотекар, колумнист, хроничар, коментатор, архивист, конзервативец, десничар и универзитетски професор.

поврзани текстови