Методија Андонов Ченто

Јас не жалам оти ќе умрам…

Posted Posted in Фејс

“Загубив се, материјално пропаднав, мојата политичка кареира ја започнав како чорбаџија, а ја завршив како слеп сиромав. Децата се веќе 10 години без моја помош и лишени од помошта на заедницата поради мене. Му наредиов на синот да прекине со студиите од економски причини. Жената ја упропастив наполно и таа се разболе. Изгубив 9 години […]

Не се криј бе Алаѓозовски. Ако си маж! Шанац до „насадениов“

Posted Posted in Фејс

Роберте Алаѓозовски, ти како Министер од “народот” треба лично да ме повикаш да го решиме проблемов. ѓ Нели тоа ќе беше ваша одлика. Така говоревте и за такви се претставувавте. Јас знаев дека нема да правите така како што говоревте. Дека ќе се криете зад параграфи, членови и секретарки. Дека со декрети ќе менувате кариери […]