Филип Петровски в.д. директор на Државниот архив

Нов директор на Државниот архив на Македонија ќе биде поранешниот пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, Филип Петровски. Него Владата го именувала за вршител на должноста минатата недела. Одлуката веќе е објавена во […]