ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „ОБЕДИНЕТИ СМЕ ПОСИЛНИ“

Почитувана екселенцијо господин Олег Николаевич Шчербак, Почитувана екселенцијо господин Чарлс Едмунд Гарет, Почитувани претставници на дипломатскиот кор во Република Македонија… Почитувани дами и господа! Постојат настани во историјата што имаат […]

Петнаесетти Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово

ВМРО-ДПМНЕ денеска го продоложува 15. Конгрес на партијата што се одржува во Куманово. На него учествуваат 560 делегати, кои треба да изберат престедател на партијата за следниот четиригодишен мандат. Актуелниот […]