Има ли ВМРО и МАКЕДОНЦИ во ДПМНЕ?
Тоа се истите оние кои:
– дошле на чело на партијата (без конкуренција) односно без демократски избор, односно биле ИНСТАЛИРАНО РАКОВОДСТВО во нивната партија,
– првото нешто како инсталирано РАКОВОДСТВО на партијата ГО ИЗВАДИЈА ИМЕТО (МАКЕДОНИЈА) од сопствениот партијски статут, отидоа во Зајас кај Ахмети и ДУИ на (баци рака и гушкање со терористите и газдите во Апархејдот под покровителство на САД, НАТО и ЕУ,
– се сокрија и молчеа за ПУЧОТ во собранието преку кој Заев и разбојниците беа инсталирани на власт надвор од сите закони,
– учествуваа и партиципираа со работа во собранието цели 6 години заедно со НЕЛЕГАЛНАТА ИНСТАЛИРАНА ОКУПАТОРСКА ХУНТА,
– беа КОНСТРУКТИВНИ КОЛАБОРАЦИОНИСТИ со инсталираната власт при сите нејзини активности, дела и недела, вклучително и со УЧЕСТВО на РЕФЕРЕНДУМОТ за промена на името,
– се оградија од БОЈКОТ на РЕФЕРЕНДУМОТ и Бојкотирачите-МАКЕДОНЦИТЕ, и ги нарекоа (Лажиче ФЕКАЛИЈА),
– го признаа и легализираа криминалниот нелегален и наместен Референдум пред светот, и ништо не превземаа да ги заштитат интересите на Македонскиот народ-СУВЕРЕНОТ кој со БОЈКОТ на Референдумот го искажа својот јасен и гласен став дека не прифаќа промена на име,устав , влез во НАТО и ЕУ при тие услови,
– позајмија СВОИ ПРАТЕНИЦИ (Муковски, Камчевска-Милевкса и др.) при гласањето за промена на УСТАВОТ и ИМЕТО,
– на денот на промена на УСТАВОТ и ИМЕТО направија ДИВЕРЗИЈА и го одвлечкаа своето членство и народот воо Ташмаруништа ,наместо да отпочнат радикална и вистинска опозицијска борба за итно урвање на Хунтата,
– учествуваа на сите парламентарни, претседателски и локални ИЗБОРИ со свои кандидати и на тој начин ја признаа, легализираа и официјализираа ПУЧИСТИЧКАТА ВЛАСТ и новото накалемено на сила име Северна,
– ви подметнуваа на изборите КАНДИДАТИ секакви , само не и докажани Македонски ПАТРИОТИ, заслужни долгогодишби членови на партијата и дури ликови кои немаат никаква допирна точка со партијата,
– 8 години ветуваат ОСЛОБОДУВАЊЕ на Уставобранителите, ама ветуваат од сенка, само празни ветувања без никакви конкретни дејствија, а МАКЕДОНСКИТЕ ПАТРИОТИ веќе 6-та година гнијат невини (под лажно обвинување за ТЕРОРИЗАМ) по затворите, ќе ветуваат уште 8 години изгледа,
– ДВОЈАЗИЧНИ УНИФОРМИ, ДОКУМЕНТИ, СОБРАНИЕ и БАНКНОТИ ,а истите тие молчат и СОРАБОТУВААТ-ОДРАБОТУВААТ,
– на прв повик се стројат пред своите газди во Амбасадата на Калето во фармерки, и клатат глави и се гостат со главните ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ и нивните шефови без око да им трепне,
– МОЛЧАТ за насилното внесување на Македонија во НАТО, или поточно НАТО ОКУПАЦИЈАТА над Македонија,
– при протерување на Руски дипломати, укинување на Руски медиуми и забрана на Руски прелети, ЌУТЕНКАТА ОДРАБОТУВААТ и се улизуваат на западните газди,
– при ФАЛСИФИКУВАЊЕ НА ПОПИСОТ соработуваа и учествуваа, и повторно со МОЛК го прифатија и легализираа,
– и продолжува, и продолжува, И ПРОДОЛЖУВААТ ВЕЛЕПРЕДАВСТВАТА БЕЗ КРАЈ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *