ПИСМО НА МИХАЈЛО АПОСТОЛСКИ ДО ЕМАНУЕЛ ЧУЧКОВ НА 18.3.1944

Командантот на НОВ и ПО на Македонија, Михаило Апостолски го повикува со писмо својот сограѓанин и личен пријател, професорот Чучков од Скопје да излезе на слободната територија и да земе […]

ТЕШКИ МУАБЕТИ – сите епизоди!!!

*** ОВОЈ ТЕКСТ РЕДОВНО СЕ ОБНОВУВА И СЕ ДОДАВААТ НОВИТЕ ЕПИЗОДИ *** Учествувам во Тешки Муабети редовно секој ВТОРНИК. Во овој подкаст се демистифицираат теми од политиката и секојдневниот живот. […]