,,Апелирам до ВМРО – ДПМНЕ да ја прифати мојата кандидатура и заедно да го поразиме Зоран Заев”, изјави Петровски во пораката, објавена на нeговиот фејсбук профил.

Филип Петровски попладнево поднесе канидатура во ВМРО-ДПМНЕ за претседателски кандидат на оваа партија.

Тој е поддржан од движењето „Македонија блокира“ и одлучи да поднесе апликација во партијата, иако има отворени несогласувања со партиското раководство.

Извор: СИТЕЛ

Филип Петровски во ВМРО – ДПМНЕ поднел кандидатура за претседател

Попладнево во седиштето на ВМРО – ДПМНЕ , лидерот на движењето ,,Македонија блокира” , Филип Петровски поднесе кандидатура за претседателските избори.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *