ВМРО-ДПМНЕ денеска го продоложува 15. Конгрес на партијата што се одржува во Куманово. На него учествуваат 560 делегати, кои треба да изберат престедател на партијата за следниот четиригодишен мандат.

Актуелниот претседател и премиер Никола Груевски е единствениот кандидат за претседателската позиција. Зад неговата кандидатура се потпишаа интелектуалци, основачи и актуелни партиски функционери, меѓу кои и режисерот Љубиша Георгиевски, Мане Јаковлевски, Филип Петровски, Бранко Саркањац, Сашко Кедев и други.

На првиот ден од Конгесот пред присутните се обрати актуелниот лидер и премиер Никола Груевски.

Тој посочи дека ВМРО-ДПМНЕ на дело покажа дека може да обезбеди перспектива за граѓаните.- Во изминативе четири години имав одлична соработка со тимот како во партијата, така и во Владата. Успесите кои се направени се дело на заеднички труд, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Никола Груевски во извештајот за работата на партијата во периодот меѓу двата конгреса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *