Говор по повод 65-годишнината од постоењето на Државниот архив на Република Македонија

Говор на д-р Филип Петровски, директор на Државниот архив на Република Македонија по повод 65-годишнината од постоењето на Државниот архив на Република Македонија Почитуван Претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге […]

LIBRARY – DEFINITIVE COLLECTION

На линкот подолу 200 фотографии од периодот кога бев во Градската библиотека Браќа Миладиновци. Албумот го нареков LIBRARY – DEFINITIVE COLLECTION, мислам со право… Погледајте ако имате време… https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150350817867881&type=3

Снежно поле – ТЕТОВИРАЊЕ 20 години подоцна

Документарец за култниот филм ТЕТОВИРАЊЕ, во кој што имав чест да учествувам и да дадам свое видување за процесите и настаните кои филмот ги зафаќа. Одлично снимен, врвна музика, интересни […]

Стојан Андов: РЕЦЕНЗИЈА на книгата „За нас“ од Филип Петровски

Андов во времето кога бев пратеник беше Претседател на Парламентот. Според тоа ми беше логично за мојата книга „За НАС“ која ги содржи моите парламентарни говори да побарам од него […]

Генерален Конзул на Република Македонија во САД со седиште во Њујорк (2001-2003)

Генерален Конзул на Република Македонија во САД со седиште во Њујорк Линк до страната на СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ За жал до денеска, 20 години подоцна преживеал само еден документ онлајн. Ова […]

УДБК од Куманово по линија МАКЕДОНСКИ ЕКСТРЕМИЗАМ го заведува ФИЛИП ПЕТРОВСКИ

УДБК Скопје располага со сознанија… Дојде до ерупција на незадоволство помеѓу студентите… …за да подоцна стане општонародно востание… Ние студентите не сме против правата на студентите од малцинствата… Но, со […]

Никола Груевски се фати за глава кога му ги презентирав досиеата!

Линк до ЛИНКЕДИН ПРОФИЛ Линк до ТВИТЕР ПРОФИЛ Линк до ФЕЈСБУК ПРОФИЛ Примарен канал на ЈУТЈУБ Втор канал на ЈУТЈУБ Вести од ИНТЕРНЕТ Линк до ИНСТАГРАМ За една година ова интервју е прегледано околу 250.000 пати. Бројка […]