филип петровски

Добра е иницијативата за една изборна единица со слободна листа. На тој начин народот ќе може да си избере слободно кого сака да види во парламентот како негов застапник, а не да биде обична бројка за корумпираните политички елити.

Според составот на предлагачите очигледно е дека „големиот брат“ им дал инспирација да ја поднесат. Оти не ми се верува дека Амди или сличните на него баш многу се загрижиле за уреденоста на политичкиот систем.
Како и да е, решението е далеку подобро од закоравеноста која што ја имавме досега. Пашалаците ќе станат историја ако ова се усвои, а народните избраници ќе мора да ја освојат и задржат блискоста со народот цело време, да ги слушаат неговите потреби и за промена, да работат во негов интерес.
Ајде да видиме како корумпираните врхушки ќе одговорат на овој нивен неизбежен крај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *