Текстот подолу изобилува со непрецизности, навивање и некоректно информирање. Па сепак поради историјатот на нештата ќе го пренесам тука.

Директорот на државната лотарија Дане Кузмановски си поднел оставка, а според извори од владејачката партија, неговото место најверојатно ќе го заземе неговиот заменик Филип Петровски, кој на оваа позиција беше поставен пред само два месеца.

Оваа информација ја објавува Дневник и според весникот Петровски, практично ја врши должноста директор, а Кузмановски најверојатно ќе биде распределен на нова функција.

За жал кај на интернет веќе скоро ништо не се наоѓа од 2012 година. Сите текстови се бришат. На сајтовите им е скапо да плаќаат за сервери и се се брише. Остануваат само фрагменти…

Пробав да кликнам на трите линка. Од нив само уште 1 е активен, и тоа не се знае до кога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *